Skip to content

Bidden helpt!

Kom je er zelf even niet meer uit, of loop je tegen zaken aan waar je even geen oplossing voor weet? Misschien heb je alleen het gevoel dat je iets kwijt wilt… Bidden helpt! Bidden betekent dat je aan God vertelt waar je mee zit. God luistert ALTIJD!

Wat is bidden?

In de bijbel staat veel geschreven over bidden, van het begin tot het einde van de bijbel spreken mensen met God door te bidden. Zo staat er bijvoorbeeld in Marcus 11:24: ‘Daarom zeg ik jullie: alles waarom jullie¬†bidden¬†en vragen, geloof dat je het al ontvangen hebt, en je zult het krijgen.’

Als je dit leest, lijkt bidden wel een wondermiddel. Wanneer je jezelf bedenkt dat God altijd luistert als je bidt, is het ook heel bijzonder. Of je de bijbel kent, of je wel eens in de kerk bent geweest, of je netjes leeft, deze vragen zijn voor God niet belangrijk, Hij zal altijd naar je luisteren.

Is bidden moeilijk?

Zoals ik net al schreef is bidden eigenlijk praten met God. Adam was de eerste mens op aarde en hij wandelde regelmatig met God, hij deelde alles met God. Tegenwoordig is het wat lastiger omdat God niet tastbaar aanwezig is op aarde, maar er is niets veranderd in de manier waarop wij met Hem mogen praten. Of je het nou alleen doet of met elkaar, hardop of zachtjes, in het Nederlands of Engels, of het een logisch verhaal is of het stukje dat jij kwijt wilt, God zal naar je luisteren en Hij begrijpt je.

Hulp nodig?

Vind je het een raar idee om zo in ‘de leegte’ te praten, dan helpen wij jou graag. Vul het formulier hiernaast in en vertel ons waar je voor wil laten bidden. Wij zullen dan voor je bidden en wij geloven dat jij dit zult gaan merken. Misschien niet meteen en op de manier waarop je denkt, maar God helpt, ALTIJD!

Vraag gebed aan