Dorcas Inzameling mei 2018

Dorcas inzameling succesvol!

dorcasDorcas is een christelijke Nederlandse hulporganisatie die kleding en andere hulpgoederen inzamelt om noodhulp te kunnen geven aan de mensen die het het hardste nodig hebben.

De Volle-Evangelie Gemeente Leidschendam zamelt ieder kwartaal namens Dorcas kleding en hulpgoederen in.
Zaterdag 26 mei werd, ondanks het zeer warme weer, veel kleding binnengebracht bij het verzamelpunt in Leidschendam, in totaal ongeveer 110 vuilniszakken.
De kleding wordt nu niet meer gesorteerd, maar ongesorteerd ingeleverd. Deze kleding wordt door Dorcas verkocht aan de stichting Re-Share, een organisatie van het Leger des Heils. Re-Share verkoopt de kleding buiten Nederland.  Het geld wordt door Dorcas gebruikt voor verschillende hulpprojecten in onder andere Oost-Europa.
Naast Leidschendam werd ook kleding ingezameld in Pijnacker, Delfgauw, Delft en Rijswijk.
In totaal werd ongeveer 350 kilo ingezameld.

De inzameling zal in 2018 nog op de volgende dagen plaatsvinden:

  • Zaterdag 25 augustus 2018, van 10:00 tot 12:00 uur
  • Zaterdag 24 november 2018 van 10:00 tot 12:00 uur

De inzamelingen vinden plaats in het schoolgebouw aan de Haar 200 in Leidschendam. Ter plaatse wordt de route met gele bordjes aangegeven.

Men kan op het inzamelpunt goede kleding (dames-, heren-, kinder- en babykleding) brengen. Ook schoenen, dekens en beddengoed, gordijnen en vitrage zijn welkom. Uiteraard is het van belang dat de goederen schoon, heel, compleet en niet versleten zijn.
De ingezamelde goederen worden bij het lokale verzamelpunt in Delft samengevoegd met de inzamelingen in Delft en het Westland en vervolgens verkocht aan Re-Share. De opbrengst wordt gebruikt voor noodhulp en voor sociale projecten van Dorcas Hulp in o.a. Roemenië, Moldavië, Albanië, de Oekraïne en Wit Rusland.

Neem ook eens een kijkje op de website van Dorcas: www.dorcas.nl of op de website van de Dorcas werkgroep Delft en Haaglanden: www.dorcashulpdelft.nl