Verslag Dorcas Inzameling november 2019

 

Dorcas inzameling succesvol!

dorcasDorcas is een christelijke Nederlandse hulporganisatie die kleding en andere hulpgoederen inzamelt om noodhulp te kunnen geven aan de mensen die het het hardste nodig hebben.

De Volle-Evangelie Gemeente Leidschendam zamelt ieder kwartaal namens Dorcas kleding en hulpgoederen in.
Zaterdag 30 november werd zeer veel kleding binnengebracht bij het verzamelpunt in Leidschendam, in totaal ongeveer 140 vuilniszakken.
De kleding is gebracht naar een Dorcas depot in het Westland, waar de kleding werd gesorteerd. De kleding is vervolgens naar de hoofdvestiging van Dorcas in Andijk gebracht en wordt van daaruit gedistribueerd naar plaatsen in Oost-Europa en Afrika waar de hulp het hardste nodig is.  

De inzameling zal in 2020 op de volgende dagen plaatsvinden:

  • Zaterdag 22 februari 2020, van 10:00 tot 12:00 uu
  • Augustus 2020 (op een nader te bepalen zaterdag)
  • November 2020 (op een nader te bepalen zaterdag)

De precieze datum wordt op onze website aangegeven.

De inzamelingen vinden plaats in het schoolgebouw aan de Haar 200 in Leidschendam. Ter plaatse wordt de route met gele bordjes aangegeven.

Men kan op het inzamelpunt goede kleding (dames-, heren-, kinder- en babykleding) brengen. Ook schoenen, dekens en beddengoed, gordijnen en vitrage zijn welkom. Uiteraard is het van belang dat de goederen schoon, heel, compleet en niet versleten zijn.

Neem ook eens een kijkje op de website van Dorcas: www.dorcas.nl of op de website van de Dorcas werkgroep Delft en Haaglanden: www.dorcashulpdelft.nl