Dorcas Inzameling november 2017

Dorcas inzameling een groot succes!

dorcasDorcas is een christelijke Nederlandse hulporganisatie die kleding en andere hulpgoederen inzamelt om noodhulp te kunnen geven aan de mensen die het het hardste nodig hebben.

De Volle-Evangelie Gemeente Leidschendam zamelt ieder kwartaal kleding en hulpgoederen in.
Zaterdag 25 november werd er heel veel kleding binnengebracht, niet alleen in Leidschendam, maar ook in Delft bij Ikea. In tegenstelling tot eerdere inzamelingen werd de kleding nu niet gesorteerd, maar ongesorteerd ingeleverd. Deze kleding wordt door Dorcas verkocht aan de stichting Re-Share, een organisatie van het Leger des Heils. Re-Share verkoopt de kleding buiten Nederland.  Het geld wordt door Dorcas gebruikt voor verschillende hulpprojecten in onder andere Oost-Europa.

In totaal werd in Leidschendam en Delft meer dan 1.000 kilo kleding ingezameld.

De inzameling zal in 2018 op de volgende dagen plaatsvinden:

  • Zaterdag 24 februari 2018, van 10:00 tot 12:00 uur
  • Zaterdag 26 mei 2018 van 10:00 tot 12:00 uur
  • Zaterdag 25 augustus 2018, van 10:00 tot 12:00 uur
  • Zaterdag 24 november 2018 van 10:00 tot 12:00 uur

De inzamelingen vinden plaats in het schoolgebouw aan de Haar 200 in Leidschendam. Ter plaatse wordt de route met gele bordjes aangegeven.

Men kan op het inzamelpunt goede kleding (dames-, heren-, kinder- en babykleding) brengen. Ook schoenen, dekens en beddengoed, gordijnen en vitrage zijn welkom. Uiteraard is het van belang dat de goederen schoon, heel, compleet en niet versleten zijn.
De ingezamelde goederen worden bij het lokale verzamelpunt in Delft samengevoegd met de inzamelingen in Delft en het Westland en vervolgens verkocht aan Re-Share. De opbrengst wordt gebruikt voor noodhulp en voor sociale projecten van Dorcas Hulp in o.a. Roemenië, Moldavië, Albanië, de Oekraïne en Wit Rusland.

Neem ook eens een kijkje op de website van Dorcas: www.dorcas.nl of op de website van de Dorcas werkgroep Delft en Haaglanden: www.dorcashulpdelft.nl